Żebym zjadła cos zdrowego, musi to być zakamuflowane na przykład w słodyczach. Muffinki z truskawkami, w dodatku migdałowe, z musli, brzmią jak dobry plan. Przepis na muffinki bazowy, jest dziełem mojej Siostry, natomiast ja go zmodyfikowałam. Pozmieniałam proporcje, także oto przepis na około 30 muffinków. 3 jogurty naturalne szklanka mąki żytniej szklanka mąki pszennej 3…
MONIKA PRYŚKO
tekstualna gotuje
Żebym zjadła cos zdrowego, musi to być zakamuflowane na przykład w słodyczach. Muffinki z truskawkami, w dodatku migdałowe, z musli, brzmią jak dobry plan.
Przepis na muffinki bazowy, jest dziełem mojej Siostry, natomiast ja go zmodyfikowałam. Pozmieniałam proporcje, także oto przepis na około 30 muffinków.
3 jogurty naturalne
szklanka mąki żytniej
szklanka mąki pszennej
3 jajka
3/4 szklanki cukru
pół masła
aromat migdałowy
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka sody oczyszczonej
solidny talerz od zupy musli (ja pomieszałam garść siemienia lnianego, garść słonecznika, trochę śliwkowych otrębów, trochę pestek dyni i owocowe musli śniadaniowe – wyszła spora miseczka)
truskawki
W jednej misce mieszamy suche, w drugiej mokre, a na końcu wsypujemy partiami suche do mokrego i mieszamy, aż będzie galante. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni.
Najlepsze, jak się okazało, są foremki silikonowe. Układałam warstwami – łyżka ciasta, truskawka, łyżka ciasta. I do piekarnika. Podobno na 15 minut, u nas było trochę dłużej, do zarumienienia.
Lubię zaczynać od nowa. Jestem w tym naprawdę dobra. Lubię też wspierać inne kobiety, słuchać i motywować.
Podkreślam, jak ważna jest niezależność oraz to, że na rozwój zawsze jest czas. Każdy potrzebuje dobrej
energii #nadobrypoczatek.