tosty z pasta szpinakowo-awokadowa z pieczonym indykiem
Kiedyś, w przypływie miłości, dobrego humoru i ślepoty, zrobiłam mojemu Mężu tosty, które nazwałam ,,wiejskimi”. Wiejskie Tosty to tzw. czyści-lodówki, czyli między dwa kawałki tostowego chleba wkładacie wszystko, co macie w lodówce, dużo sera, żeby się ładnie zlepiło, potem lekko przygniatacie dwie kromki i to, co jest pomiędzy nimi… moczycie w roztrzepanym jajku i smażycie…
MONIKA PRYŚKO
tekstualna gotuje
Kiedyś, w przypływie miłości, dobrego humoru i ślepoty, zrobiłam mojemu Mężu tosty, które nazwałam ,,wiejskimi”. Wiejskie Tosty to tzw. czyści-lodówki, czyli między dwa kawałki tostowego chleba wkładacie wszystko, co macie w lodówce, dużo sera, żeby się ładnie zlepiło, potem lekko przygniatacie dwie kromki i to, co jest pomiędzy nimi… moczycie w roztrzepanym jajku i smażycie na brązowo 🙂 Cholesterol w pysznej postaci 🙂
Nie robię już tego błędu, dbając o sportową sylwetkę Marka. Za to robię mu substytuty. Choć dla mnie to jest lepsze niż kanapki w Coście.
Składniki:
połowa opakowania szpinaku mrożonego
3/4 awokado
1 ząbek czosnku
pieczony indyk
żółty ser
pieczywo tostowe
To kulinarne dzieło jest bardzo ciężkie w przygotowaniu. Miksujecie szpinak (rozmrożony) z awokado oraz czosnkiem i odrobiną soli. Wcześniej pieczecie pierś z indyka ze sporą ilością czosnku (ja robię z indyka czosnkowego jeża). Smarujecie kromkę pastą (nie za dużo!), potem indyk, potem ser, dociskacie drugą kromką i na rozgrzany olej (powinnam napisać, że na rozgrzaną, pachnąca czosnkiem oliwę z oliwek… ale nie :P) i do zarumienienia 🙂
Smacznego! 🙂
Tylko nie ważcie się jeść tego z keczupem! Profanacja! 🙂
Lubię zaczynać od nowa. Jestem w tym naprawdę dobra. Lubię też wspierać inne kobiety, słuchać i motywować.
Podkreślam, jak ważna jest niezależność oraz to, że na rozwój zawsze jest czas. Każdy potrzebuje dobrej
energii #nadobrypoczatek.